Schakers halen de stukken weer uit de dozen

Zes maanden lang moesten we ons behelpen met spelen op internet. Maar we hebben eindelijk de borden en stukken weer uit de kast kunnen halen. Op een nieuwe locatie, het WICC, in een ruime zaal en met goede ventilatie werden in de eerste ronde 16 partijen gespeeld. Opvallend was dat geen enkele zwartspeler het volle punt wist te scoren. Kijk hier voor de uitslagen.

Lang was het onzeker of het schaakseizoen weer kon starten. Toen de landelijke bond KNSB begin juli bekend maakte met welke maatregelen er coronaproof weer gespeeld mocht worden, was duidelijk dat de SV Wageningen op zoek moest naar een nieuwe locatie. Een lastige zoektocht volgde volgens voorzitter Kees Stap. “We hadden een ruimte nodig van circa 250 m2 met een goede ventilatie die ook nog eens op donderdagvond beschikbaar was. Veel locaties in Wageningen vielen af, totdat wij een geschikte plek vonden in het WICC. Daar kunnen we de tafels ruim uit elkaar zetten, er is een goede luchtverversing en door aan de korte kant van de tafel te zitten kunnen we ook voldoende afstand houden tot de tegenstander. De zaal in het WICC is eigenlijk te duur voor ons, maar met vrijwillige bijdragen van diverse leden hebben we het toch voor elkaar gekregen om het seizoen te starten. Het was weer wennen om met echte stukken te spelen tegenover een tegenstander, maar iedereen was blij om weer een echt potje schaak te spelen. We hopen ook nog op een bijdrage van de gemeente, om op die manier het hele seizoen te kunnen spelen in het WICC.”

In de nieuwe speelzaal kan de SV Wageningen nu ook weer nieuwe belangstellenden ontvangen. Iedereen die wil komen schaken kan gedurende vier avonden gratis meedoen. De jeugd speelt van 18.30 tot 19.45 uur. Eerst is er training vervolgens wordt competitie gespeeld. Kinderen die het uit willen proberen, moeten zich vooraf moeten aanmelden bij de jeugdleider Anja Janssen, jeugd@svwageningen.nl. Vanaf 20.00 uur spelen de senioren hun competitie. Een partij duurt meestal ongeveer drie uur. Het is niet erg als u een paar avonden niet kunt komen of pas later in het seizoen wilt beginnen. Opgeven kan bij wedstrijdleider Marius Bolck, intern@svwageningen.nl.