Simon van Eek kampioen schafeltennis 2018

De 18-jarige Simon van Eek uit Veenendaal is de nieuwe schafeltenniskampioen van Wageningen. Schafeltennis is de combinatie van schaken en tafeltennis in één toernooi. Zeven rondes lang spelen de deelnemers een snelschaakpartij en twee games tafeltennis tegen elkaar. De resultaten van beide sporten wegen even zwaar mee in het eindklassement.

Van Eek is een waardig opvolger van Rob Bertholee, de veelvoudig kampioen, die dit keer verhinderd was. Van Eek haalde 23 van de maximaal te behalen 28 punten. Hij stond slechts één games af met tafeltennis tegen Sytse Koopmans en hij won vijf van zijn zeven schaakpartijen. Dat laatste was opmerkelijk, omdat hij na jaren van afwezigheid twee maanden geleden pas weer is gaan schaken bij de Veenendaalse Schaakvereniging. Tafeltennissen doet hij bij SKF op landelijk niveau bij de jeugd.
Michel Auwens uit Milsbeek werd tweede op gepaste afstand. Sytse Koopmans eindigde op de derde plaats en was hiermee de beste Wageninger en de hoogst geklasseerde van de organiserende vereniging TTV Shot.
Sander van Eijk en Bram de Vries behaalden de beste schaakresultaten. Beiden wonnen al hun partijen. Omdat ze ook allebei met tafeltennis weinig punten haalden, kwamen ze net niet in de top drie terecht. Ric de Vos was de beste tafeltennisser. Hij stond het gehele toernooi geen game af.
“Het schafeltennistoernooi bij TTV Shot begint steeds bekender te worden,” zei de tevreden toernooiorganisator Robin van Leerdam. “Er waren dit jaar zelfs twee deelnemers uit Duitsland. Er wordt soms fanatiek gespeeld maar het plezier staat voorop.” Volgend jaar beleeft het toernooi zijn tweede lustrum in het Shotgebouw aan de Haverlanden.

Eindstand totaal

Eindstand schaken

Eindstand tafeltennis