SLOTRONDE POULE 3H : Favoriet onderuit!

De slotronde die op donderdag 19 april in De Kuip van SV Wageningen werd gespeeld, kende een verrassend verloop! Favoriet De Toren 7 stond voorafgaand twee punten los van de nummer twee, De Cirkel 2 en had dus aan een 3-3 genoeg om kampioen te worden. Supporters uit Arnhem zagen in de live te volgen uitslagen op het grote scherm dat drie borden in remise waren geeindigd en alle seinen stonden op groen om de champagne te ontkurken.
Echter het tij keerde en terwijl bij De Cirkel 2 al vlot een punt binnenkwam door een verschrikkelijk paardvork, vlotte het niet meer bij De Toren: Er werd nog gewonnen aan bord 4 maar aan de borden 1 en 3 had Veenendaal groot voordeel. Toen dat werd verzilverd was de 2,5 – 3,5 nederlaag een feit en intussen had ASV 9 tegen De Cirkel 2 alleen aan bord 5 een halfje weten te halen na een dappere strijd: ASV 9 degradeert.

In de match tussenĀ  Wageningen 6 en SMB 4 werd het ratingverschil van 250 punten omgezet in een 4,5- 1,5 overwinning voor de Nijmegenaren. Het Kasteel 4 begon met 5 man tegen Pion 4 maar wist de achterstand weg te werken en zelfs te winnen met 3,5 tegen 2,5.

Voor een volledige eindstand en de individuele uitslagen, zie de OSBO site

Hieronder een foto impressie van een geslaagde slotronde!