Snelschakers Wageningen verspelen titel

Het snelschaakteam van Wageningen is er niet in geslaagd om de titel van de regionale schaakbond OSBO te prolongeren. In denksportcentrum De Commanderij in Bennekom waren ASV uit Arnhem en Veenendaal te sterk.

Achttien teams hadden de weg naar Bennekom gevonden. In de voorronde speelden zij om negen plaatsen in de finale. De Bennekomse Schaakvereniging BSV slaagde daar verrassend genoeg niet in. Hotze Tette Hofstra, Noël Bovens, Martin Markering en Harry Verhoef moesten genoegen nemen met een plek in de B-poule, die ze vervolgens makkelijk wonnen.

Het team van Wageningen, bestaande uit Sander van Eijk, Erwin Oorebeek, Kees Stap en Jeroen Franssen, begon stroef, maar wist zich met enige moeite wel voor de finale te plaatsen. Daar ging het een stuk beter. Tegen Veenendaal werd met 4½-3½ gewonnen, maar tegen ASV werd nipt met 5-3 verloren. De twee concurrenten scoorden echter net wat beter tegen de lager geplaatste teams. Dit leverde ASV uiteindelijk de titel op, Wageningen moest genoegen nemen met het brons.

Uitslagen staan op de OSBO site.