Start nieuw schaakseizoen

Het nieuwe seizoen van de Schaakvereniging Wageningen start donderdag 6 september. Iedereen die wil komen schaken is van harte welkom en kan gedurende vier avonden gratis meedoen. Er wordt elke donderdagavond gespeeld in de Vredehorst, Tarthorst 1.

De jeugd speelt van 18.30 tot 20.00 uur. Meerdere trainers leiden aan de hand van de stappenmethode het jeugdprogramma. Het lesprogramma combineert theoretische kennis met het spelen van verschillende kleine schaakcompetities. Deze zijn zo ingericht dat iedereen zo veel mogelijk speelt tegen gelijkwaardige tegenstanders. Meer informatie over het jeugdprogramma is te verkrijgen bij jeugdleider Bartel Dodeman; tel. 06-50281505, jeugdschaakwageningen@hotmail.com.

Voor sterke jeugdspelers, huisschakers en senioren is er een brugcompetitie van 19.15 tot 20.15 uur. Deze competitie is open en gratis toegankelijk voor iedere geïnteresseerde schaker. Indeling geschiedt ter plekke, zodat iedereen die wil spontaan kan meedoen.

Vanaf 20.00 uur spelen de senioren hun competitie. Een partij duurt meestal ongeveer drie uur. Na het spelen van de partij is er volop gelegenheid om samen de partij te bespreken en collega schakers te ontmoeten aan de bar. Het is niet erg als je een paar avonden niet kunt komen of pas later in het seizoen wilt beginnen. Je kunt je opgeven voor één of meer proefavonden bij wedstrijdleider Marius Bolck, svwageningenintern@gmail.com. Donderdag 6 september kunt je, zonder opgave vooraf, meedoen als je om 20.00 uur aanwezig bent.