Team 3 loopt zich vast bij BSG 2

Ons 3e KNSB team trok afgelopen zaterdag naar het Denksport centrum te Bussum. Een team met gemiddeld 141 Elo punten hoger wachtte ons op.

Het was lange tijd spannend. Terwijl bij Joost het eerste stuk pas na speelminuut 70 werd geslagen, lagen op bord 1 & 2 drie kwart van de stukken er in de eerste 30 minuten vanaf. Joost Hooghiemstra opende de score met 1-0 op ongeveer de helft van de reguliere tijd. De zoete smaak was van korte duur waar nog geen drie minuten later Pieter de Paus zijn meerdere moest erkennen. Nog eens 10 minuten later was het opeens 1-2 omdat Harry Verhoef niet langer stand hield. De overige borden bleven lekker doorgaan, maar de kans op winst voelden we slinken. Uiteindelijk was het Co Wiersema op bord één die kon opgeven. De koning moest een vrijpion ophalen waardoor de pionnen aan de andere kant van het bord voor het oprapen lagen.

Het was 1-3 toen Alexander Vos de Wael in een gespiegelde stelling na wat hoflijke heen-en-weer passen remise aanbood. Nu was het zeker 45 minuten nagelbijten op wat nog mogelijk was. Wouter Wieggers had een dame tegen paard en toren stelling die na het vastzetten van de drie resterende pionnen een onneembare vesting bleek. Wouter had bijna meer dan een uur op de klok en kon zijn tegenstander dus gerust even onderwerpen aan een stresstest, maar deze gaf helaas geen prijs. Een remise was het resultaat. Anja Jansen die op bord 8 inviel stond op dat moment 2 pionnen voor en had een veelbelovende stelling. Het voordeel werd zelf nog een paard, maar na een onfortuinlijke fout ging deze een aantal zetten later d.m.v een penning in rook op. Er bleef niets meer dan remise over.

Terwijl de zaak al beslist was streed Cees van de Waerdt nog zeker een half uur voor zijn partijresultaat. Met een pion achterstand leek remise het hoogst haalbare, maar ook dat werd vakkundig afhandig gemaakt. Met nog maar een paar minuten op de klok gaf Cees zijn strijd uiteindelijk gewonnen en kon SVW3 met 2,5 bordpunt naar huis.

En zo zag de tegenstander het.