Thomas Slijper wint het studentenkampioenschap 2017

Masterstudent Thomas Slijper heeft het vierde Wagenings studentenschaakkampioenschap gewonnen. Thomas won het rapidtoernooi in Universitair Sportcentrum de Bongerd met een optimale score van zes punten uit zes partijen. “Gelukkig geen dames weggegeven vanavond”, grapte hij na afloop.

In de rondes drie en vier boekte hij cruciale overwinningen op Mario Meza en Robin van Ee. Zij werden uiteindelijk gedeeld tweede met vijf punten. Het toreneindspel tussen Thomas en Robin leek remise, maar laatstgenoemde liet zich toch de kaas van het brood eten.
Het toernooi was sterker bezet dan ooit met drie spelers met een KNSB-rating boven 1900 en verschillende talentvolle spelers zonder rating, die zich met name via apps en internet in het spel hadden bekwaamd.
Oud-winnaars Lars Strolenberg en Bram de Vries moesten beiden twee keer opgeven, waardoor ze niet verder kwamen dan een gedeelde vierde plaats. De enige dame in het gezelschap, de Chinese Siwen Chen, eindigde eveneens op de gedeelde vierde plaats met vier punten. Tobias van der Werff haalde ook vier punten.
Naast ervaren spelers waren er ook verschillende enthousiaste beginners die wel eens een echt toernooi wilden spelen. Zesentwintig deelnemers was een mooie opkomst en vergaderzaal 2 was dan ook behoorlijk volgepropt met enthousiast schakende studenten. Ongeveer de helft van de deelnemers was internationaal. Er werd soms fanatiek gespeeld, maar de gezelligheid overheerste en er stond regelmatig een biertje naast het schaakbord.
Het toernooi is tot stand gekomen door samenwerking tussen Schaakvereniging Wageningen en SWU Thymos, de Wageningse studentensportorganisatie. Wie weet zien we enkele van de deelnemers binnenkort terug op de donderdagavond in de interne competitie. De belangstelling was er in ieder geval.


Thomas wint in ronde 5 van de kampioen van vorig jaar, Lars Strolenberg.