Toelichting agenda nieuwsbrief Mei 2018

• De tussenstand van de rapid na 1 ronde is hier te vinden. Er zijn 2 koplopers met 3 uit 3, namelijk Kees Stap en Thomas Slijper, en 6 achtervolgers met 2½ uit 3. Er waren maar liefst 39 spelers op de 1e avond!
• Voor zaterdag 2 juni kan Frans Bonnier nog wel wat hulp gebruiken. Meld je even via jeugdschaakwageningen@hotmail.com
• Het zomerschaak bestaat uit vrij schaken, waarbij er meest een groep gaat snelschaken en een groep het ietsje rustiger aandoet met een rapidtempo. Voor de maand juni in de Vredehorst vragen we iedere avond een eigen bijdrage van 2 euro per persoon.
• Er zijn dit keer 2 speciale avonden:
o Tjerk gaat naar aanleiding van een vraag vanuit zijn teamtraining in op de mogelijkheden voor zelfstudie, zowel op het internet als op de eigen computer. Uiteraard hoort daar het invoeren en analyseren van je partijen bij. Mocht je nu al vragen hierover hebben, geef ze dan door. Dan zorgen wij dat ze bij Tjerk terecht komen. Hij zal 2x een workshop van een uur geven met een pauze ertussendoor. Als je al weet dat je komt, laat dit t.b.v. een inschatting dan ook even weten.
o Yochanan geeft een eindspeltraining, waarbij pionneneindspelen centraal staan. Als je hier nu al specifieke vragen over hebt, geef die dan ook even door. Net als je deelname voor een inschatting van de deelname.
o Voor de trainingsvragen en aanmeldingen kun je terecht bij Erwin op erwin@nightjar.demon.nl
• Op zaterdag 9 juni staat alweer de 15e editie van de jaarlijkse massakamp tegen ASV op de kalender, dit keer in Arnhem. Vorig jaar bleven we steken op een strijd over 30 borden, maar dat moet beter kunnen. Op dit moment hebben we 26 namen, en je bent nog van harte welkom om ook deel te nemen. Meld je aan via erwin@nightjar.demon.nl
• Op 30 augustus is de Algemene Ledenvergadering. Daar zullen o.a. de nieuwe privacywet en de nieuwe competities ter sprake komen. Ook gaan we op zoek naar een nieuwe voorzitter, maar…
o We hebben al een kandidaat-voorzitter in de persoon van Kees Stap, die om zich in te leven nu al actief meedenkt en deelneemt aan de bestuursvergaderingen.
o Als je je echter ook wil kandideren, is dat mogelijk en kunt je je melden bij een bestuurslid.
o Frans Bonnier is als jeugdleider aftredend. Hij denkt nog na over zijn herkiesbaarheid, maar wellicht ziet jij je in die rol?
o En als je een voorstel of onderwerp voor de vergadering hebt, meldt dit dan bijtijds bij de secretaris.