Tweede weer nipt onderuit

Wageningen 2 heeft met mininimale cijfers verloren van ASV 2. Erwin zette Wageningen 2 op voorsprong in een vooruitgespeelde partij tegen Sjoerd van Roosmalen. Na de opening leek het mis te gaan, maar een te vroeg g4 gaf hem aanknooppunten. Toen wit een toren wegblunderde was het pleit beslecht.

Robin zat speciaal op bord 4 omdat hij niet tegen Theo Jurrius wilde spelen. Robin wilde vooraf niet tegen Theo Jurrius na eerdere vervelende ervaringen. Hij zat daarom aan een wat hoger bord. Raden dus wie hij tegenover zich vond….. Robin pakte het echter goed aan, Jurrius kwam niet in zijn gebruikelijke rommelspel. Een degelijke remise. Minder degelijk was het spel van invaller Daniël. Maar dat was niet verontrustend, de afgelopen weken heeft hij intern bewezen hier mee uit de voeten te kunnen. Hij won een pion en leek de beste kansen te hebben. Eén onoplettendheid kostte echter pardoes een stuk en meteen de partij.

Clemens had een lastige pot. Om er iets van te maken offerde hij een pion. De tegenstander hield het hoofd koel in een gecompliceerde stelling. Toen Clemens een loper buitenspel moest zetten, werd zijn koning fraai in een matnet gelokt. Richard bracht de stand weer in evenwicht. In de ogen van de nietsvermoedende teamleider stond Richard zwaar onder druk, maar achteraf bleek het allemaal gepland. De verdediging zat goed in elkaar en de Arnhemmer offerde een kwaliteit om er nog iets van te maken. De aanval kwam echter nooit van de grond. Een messcherpe counter van Richard besliste de partij.

Karel offerde in de opening een pion, maar zag die nooit meer terug. De tegenstander verdedigde zich nauwkeurig en liet Karel kansloos. Kees kwam goed uit de opening, maar maakte zich daarna toch enige zorgen. De tegenstander verzuimde echter loperruil, waarna de witte stelling snel opknapte. Een koningsaanval werd goed opgevangen. Door het meesnoepen van twee pionnetjes zou elk eindspel voor wit gewonnen zijn. Zwart gooide er daarom nog maar een loper tegenaan en dreigde mat in 1. Na de tijdnood ging Kees er even rustig voor zitten en hij vond een sluitend mat in 7.

Eric zou ons vervolgens de winst moeten brengen. In het middenspel had hij een pion gewonnen, maar in tijdnood ging het mis. De pion meer werd er eentje minder en een verloren toreneindspel restte. Tegen beter weten in probeerde Eric dit te keepen, maar de remise heeft er geen moment ingezeten.

Wageningen 2 – ASV 2 3½-4½
1. Erwin Oorebeek – Sjoerd van Roosmalen 1-0
2. Kees Stap – Koert van Bemmel 1-0
3. Karel Scholten – John Sloots 0-1
4. Robin van Leerdam – Theo Jurrius ½-½
5. Richard Christians – Daan Holtackers 1-0
6. Clemens de Vos – Fred Reulink 0-1
7. Eric Smaling – Frank Schleipfenbauer 0-1
8. Daan Binnenwijzend – Erik Wille 0-1