Uitslagen SVW-jeugdschaaktoernooi

Jorik Quint wint SVW-Jeugdschaaktoernooi! Zaterdag 5 juni j.l. werd in de Vredehorst het jaarlijkse jeugdtoernooi gespeeld van Schaakvereniging Wageningen. 111 deelnemers waren op hun niveau ingedeeld in groepen van acht en speelden elk zeven partijen tegen hun groepsleden. Voor iedere achtkamp was er één beker te winnen en drie medailles.

De sterkste jeugdspelers zaten in de eerste groep. Ze maakten er een spannende strijd van. Uiteindelijk won Jorik met vijf punten, op de voet gevolgd door maar liefst vier spelers met 4½ punt! Onderling resultaat moest uiteindelijk uitwijzen wie tweede werd.

Het was een warme dag in De Vredehorst. Gelukkig hadden alle deelnemers een bon gekregen voor een gratis ijsje bij ijssalon Anthonio.
Dit toernooi was het slottoernooi van de interregionale jeugdcompetitie (IJSCO) van dit seizoen. Hierbij organiseren verschillende schaakverenigingen uit de regio een toernooi, waarbij mensen van schaakvereniging De Toren uit Arnhem diverse totaalklassementen bijhouden: beste jongen, beste meisje, snelste stijger, enz.. Ook houden ze van iedere speler de speelsterkte bij, waardoor het mogelijk is spelers van ongeveer gelijk niveau tegen elkaar te laten spelen. Na dit twaalfde en laatste toernooi werden ook de vele prijzen van de IJSCO-klassementen uitgereikt, zodat vele kinderen met een prijs naar huis gingen.

foto´s SVWjeugdtoernooi

uitslagen-svw-jeugdtoernooi2010