Wageningen 3 neemt revanche op zichzelf

De Kuip van de Vredehorst was donderdag 16 april het strijdtoneel voor de slotronde van de OSBO 2e klasse D. Het kon een feestelijke avond worden, want slechts één overwinning stond tussen Wageningen 3 en het kampioenschap. Toch waren de gastheren er niet gerust op. De wonden van vorig seizoen, toen het team in de slotronde een zeker lijkende titel en zelfs nog de tweede plek verspeelde, waren nog steeds niet geheeld.

Het beloofde een spannende slotronde te worden. Velp stond één matchpunt achter de koploper en zat op het vinkentouw te wachten op een misser van de Wageningers. In de onderste regionen was Doesborgh al gedegradeerd, PION 3 moest enorm uithalen om nog boven de rode streep te eindigen. UVS 3, Mook en SMB 4 konden een matchpunt nog goed gebruiken om niet als slechtste nummer 6 te eindigen en daarmee degradatie te riskeren.

De eerste uitslagen druppelden binnen in de match ASV 6 – UVS 3. De Arnhemmers kenden een vliegende start en namen een snelle 3-0 voorsprong. Velp had het moeilijk tegen SMB 4. Een 1-2 achterstand betekende voor de overige spelers een tandje bijschakelen. Wageningen schrok tegen PION 3, toen Co Wiersma binnen het uur een stuk verloor. Frans Bonnier zorgde echter voor wat rust, hij boekte een snelle overwinning. Bij Doesborgh – Mook bleven de eerste resultaten lang uit.

Velp haalde nog een remise binnen. Dat was goed nieuws voor Wageningen, want een gelijkspel was nu al voldoende voor het kampioenschap. Bovendien had Wiersma een stuk terug gewonnen en hij was daarna tevreden met remise. Frans van der Wall en Daniël Binnewijzend wonnen vervolgens en de titel gloorde. Invaller Karin Jeuken had de eer om de beslissende overwinning binnen te slepen. Jan Hendrik Neuteboom, Eric van Wijngaarden en Martijn Naayer wilden hier niet voor onderdoen en zorgden voor een 7½-½ monsterzege.

ASV had genoeg aan de snelle voorsprong om de eindstand op 5½-2½ te brengen. Velp knokte zich terug naar een 4½-3½ overwinning. Mook-Doesborgh was een spannende wedstrijd met wisselende kansen. De mannen van Huub Blom trokken uiteindelijk met 4½-3½ aan het langste eind.

Bij de prijsuitreiking was er een pot zuur voor de degradanten Doesborgh en PION 3. Jan Spoorenberg (Mook) en Robbie Gerhardus (Doesborgh) werden topscorer met 5½ uit 7 en mochten hiervoor een prijsje ontvangen. De laatste prijzen waren voor Wageningen 3. Er werd gegrapt dat de vorig jaar al aangeschafte flessen wijn alleen maar beter waren geworden.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand.